Plata taxelor judiciare de timbru poate fi uneori o provocare și în același timp un motiv de stres pentru justițiabilii și profesioniștii din România. Acest lucru se datorează procedurii greoaie de plată, dar și lipsa unei transparențe atunci când vine vorba de detalii importante, precum conturile instituțiilor sau alte informații esențiale în absența cărora plata nu poate fi realizată.

Dacă profesezi în domeniul juridic știi foarte bine cât de solicitantă este achitarea taxei judiciare de timbru, deși în aparență ar trebui să fie un proces simplu și rapid, care să nu ne dea bătăi de cap. Tocmai de aceea, vine să soluționeze această problemă, oferind servicii integrate de plată a taxelor judiciare, într-un mediu sigur și eficient. Platforma este disponibilă de oriunde și oricând, pentru toată lumea, fie că vorbim despre persoane fizice sau entități juridice. 

Plata online a taxelor judiciare de timbru este o practică folosită deja de câțiva ani, însă niciun serviciu existent pe piață nu oferă un serviciu integrat, care să ușureze procesul de plată. Digital Just Tax a analizat lipsurile și nevoile justițiabililor și profesioniștilor din România, dezvoltând o platformă completă, care oferă soluții practice de achitare a taxelor judiciare de timbru. 

Avantajele platformei Digital Just Tax

ZERO timp pierdut la plata taxelor judiciare și ZERO riscuri

Plata taxelor judiciare poate fi un proces lung și greoi deoarece odată efectuată plata, dovada achitării taxei trebuie înregistrată la instanța competentă. Acest lucru implică timp pierdut pe drumurile între instituții sau la coadă, așteptând în fața unui ghișeu. 

Până în prezent serviciul de homebank, opțiunea de achitare prin ghiseul.ro sau plata prin mandat poștal s-au dovedit a fi ineficiente, deoarece niciuna dintre aceste opțiuni nu oferă un serviciu integrat. 

Dacă alegi să achiți prin serviciul de homebank trebuie să știi că dovada achitării nu este semnată în format electronic extins, ceea ce poate duce la refuzarea în instanță a dovezii. Acest lucru înseamnă timp pierdut pentru obținerea unui document acceptat de instanță. Același lucru se întâmplă și în cazul platformei ghiseul.ro, instanța respingând de nenumărate ori dovezile de plată în lipsa unei semnături electronice extinse care să ateste unicitatea documentului.

De asemenea, ghiseul.ro nu pune la dispoziție toate conturile în care se poate efectua plata, astfel că te vezi nevoit să pornești în căutarea unui cont al instituției în cauză. Acest lucru înseamnă timp irosit care ar fi putut fi folosit într-o altă manieră. 

Digital Just Tax vine în ajutorul justițiabililor și profesioniștilor, oferind o platformă sigură care respectă toate măsurile impuse de statul român. Astfel că, platforma este integrată ECRIS,  este actualizată lună de lună conform OUG 80/2013 și toate documentele eliberate sunt însoțite de o semnătură electronică extinsă, prezentând toate garanțiile de unicitate necesare pentru ca dovada plății să fie acceptată în instanță. Până în prezent nu s-a înregistrat niciun refuz în instanță, lucru ce dovedește profesionalismul și siguranța platformei Digital Just Tax. 

În plus, utilizatorii platformei pot opta pentru opțiunea gratuită de înregistrare a plății la dosar. Astfel că, echipa Digital Just se ocupă de trimiterea dovezii achitării taxei către instanța competentă, fără ca utilizatorul să mai fie nevoie să se deplaseze către instituția în cauză pentru a depune documentul în original, economisind timp și bani. 

Transparență totală și suport constant pentru toți utilizatorii platformei. 

Spre deosebire de alte servicii de plată, Digital Just Tax oferă transparență totală asupra procesului de achitare a taxelor, dar și a demersurilor de depunere a dovezii plății la instanță. Mai presus de toate, clientul beneficiază de suportul întregii echipe Digital Just atunci când are nevoie de ajutor. Utilizatorul fie poate apela numărul disponibil pe site, fie poate trimite un email sau un mesaj pe contul de pentru a intra în contact cu unul dintre membrii echipei. 

Costuri minime și servicii de calitate.

Fiecare utilizator al platformei Digital Just Tax beneficiază de un serviciu modern și performant care se ridică la standardele europene. Indiferent de suma litigiului, valoarea comisionului este modică și are ca rol acoperirea comisioanelor bancare și a cheltuielilor fixe și operaționale. 

Acest preț se situează sub costurile implicate de alte servicii existente pe piață, deoarece spre deosebire de modalitățile clasice de achitare, Digital Just îți permite să achiți din confortul casei tale. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să te preocupe alte costuri, precum combustibil, tichet de parcare, la care se adaugă și mandatul poștal, clientul reușind să economisească în fapt destul de mulți bănuți. 

În concluzie, Digital Just Tax este un serviciu simplu, rapid, convenabil și intuitiv care reușește să ușureze viața justițiabililor, dar și pe cea a avocaților sau executorilor judecătorești din România, care acum au posibilitatea de a achita taxele judiciare de timbru în numele clientului, suma fiind recuperată cu ușurință în mod legal. 

În prezent, echipa lucrează în mod constant la îmbunătățirea platformei și a serviciilor oferite pentru a ușura și mai mult viețile justițiabililor și a profesioniștilor din România, încercându-se și o varianta de verificare a înregistrării de către instanța a taxei și nu doar a certificării trimiterii către aceasta.