Timpul este, poate pentru mulți dintre noi, cea mai importantă resursă. Noi am înțeles valoarea fiecărui minut, de aceea am căutat în permanență soluții de eficientizare și de ușurare a proceselor de orice fel. Pornind de la aceeași premisă, aceea de valorificare a timpului, la începutul anului 2020 avea să ia naștere un proiect îndrăzneț și unic pentru justițiabilii din România. 

Digital Just Tax este o companie 100% românească care oferă un serviciu integrat, eficient și rapid de plată a taxelor judiciare de timbru online. Serviciile oferite sunt unice în România, oferind posibilitatea oricărui cetățean, fie că vorbim despre entitate juridică sau persoană fizică, să achite orice taxă judiciară de timbru, de oriunde și oricând. Prin acest serviciu ne dorim să digitalizăm sistemul judiciar din România și să ușurăm viața cetățenilor care până acum erau nevoiți să petreacă foarte multe ore la cozi și să piardă timp valoros pe drumuri între instituții.

Sistemul de plată online a taxei judiciare de timbru este simplu, rapid și ușor de folosit de către oricine.

Utilizatorul petrece în medie 5 minute pe site pentru a efectua plata taxei judiciare, neavând nevoie de autentificare. 

Plata se efectuează automat prin algoritmi bine puși la punct, direct în contul instituției alese, fără ca utilizatorul să fie nevoit să știe numărul de cont, date care uneori sunt greu de găsit. Dacă dorește, utilizatorul poate opta pentru opțiunea gratuită de înregistrare a plății la dosar, fără a mai fi nevoit să se deplaseze către instituția în cauză și să piardă timp prețios la ghișeu. 

De asemenea, pentru un proces cât mai rapid, oferim posibilitatea refacturării. Noi recomandăm tuturor justițiabililor care se află în această situație să își creeze un cont pe platforma noastră pentru a se putea bucura de posibilitatea refacturării ori de câte ori are nevoie, fără a fi limitat de numărul de tranzacții. 

Suplimentar serviciului de plăți online, oferim și posibilitatea calculării taxelor judiciare de timbru, fiind unul dintre cele mai performante calculatoare din această categorie. În prezent, clienții au acces la peste 130 de tipuri de taxe judiciare de timbru, având posibilitatea de a calcula valoarea cumulată, în cazul unor petite multiple. 

Instrumentul de calcul este o soluție practică pentru justițiabilii, cât și profesioniștii dreptului din România care doresc să calculeze simplu și rapid cuantumul aferent taxei judiciare de timbru. Iar pentru că ne dorim să oferim date cât mai exacte, în conformitate cu ultimele modificări aduse legii, datele sunt actualizate în fiecare lună în baza OUG 80/2013.  

Spre deosebire de alte servicii de plată a taxelor judiciare de timbru disponibile pe piața din România, Digital Just Tax este o platformă complexă, oferind soluții integrate profesioniștilor din domeniul juridic și nu numai.

Principalele avantaje ale serviciilor oferite de noi sunt siguranța și eficiența.

Digital Just este un proiect care a început din dorința de a combate acest fenomen social negativ, și anume achitarea taxelor judiciare de timbru într-o manieră modernă, care să se ridice la standardele europene. Tocmai de aceea ne-am luat toate măsurile ca serviciile noastre să fie în conformitate cu toate cerințele statului român. 

Drept urmare, platforma este integrată ECRIS, oferind soluții de plată sigure, cu protocoale de securitate standardizate la nivel global. De asemenea, este important de menționat faptul că taxa este achitată de noi, ca mandatari, fiind semnată electronic extins și prezentând garanții de unicitate, pentru a nu putea fi utilizată de multiple ori și pentru a evita frauda.

Acest lucru se observă și în feedback-ul pozitiv pe care îl primim în mod constant de la clienții noștri care aleg să folosească platforma Digital Just Tax pentru achitarea taxelor judiciare de timbru. De asemenea, cifrele la finalul lunii mai ne arată că au fost efectuate peste 1000 de plăți prin intermediul platformei, având o rată de succes în instanță de 100%.

Aceste cifre ne bucură și ne demonstrează că platforma Digital Just Tax reușește să își atingă obiectivul, și anume, facilitarea plății taxelor judiciare de timbru.